Claudia Heijdel Do-In School« Terug naar overzicht

Claudia Heijdel Do-In School
Founder & Creator Do-In Yoga.

Locatie
Yoga-Touch
Pasteurweg 53
2371 DW Roelofarendsveen
Nederland

Contact
Tel.: 0641155438
Email: claudia.heijdel@do-in-yoga.nl

Licentienummer


Bekijk de website

Stuur een e-mail


In het kort

Als oprichtster van de Do-In School en ontwikkelaarster van de Do-In Yoga en de beroepsopleidingen, begeleid ik je graag in het leven van jouw optimale potentieel.

Ontwikkeling

In de afgelopen 18 jaar heb ik Do-In Yoga mogen ontwikkelen tot een prachtig nieuwe bewegingsvorm, waarin Do-In en Yoga samenkomen. En niet alleen dat, maar door de Chinese vijf elementen in een breder perspectief te zien, is een helende bewegingsmethode ontstaan, die je spelenderwijs leert om het bewustzijn van hoofd, hart en hara (onderbuik) te verbinden. Eeuwenoude wijsheid vertaald naar een nieuwe vorm. Sinds 2018 zijn drie studenten bij mij in opleiding om de Practitioner opleiding te gaan geven. Zij zullen in 2020 afstuderen! Jeanet Luth en Dina Leergaard gaan voor de Do-In School de opleiding in Nederland verzorgen en Caroline Ligtenberg gaat voor de Do-In School de opleiding in Duitsland uitrollen.


Over mij

Al van kinds af aan zie en ervaar ik de wereld anders. Ik neig vooral te reageren op dat wat zich afspeelt op zielsniveau. De persoonlijkheid kan het dan niet altijd volgen, waar ik over spreek. Daarnaast ontdekte ik zo rond m’n dertigste dat ik hooggevoelig ben en daar vond ik mijn kracht en mijn ‘handicap’. Waar ik ook pas op latere leeftijd achter kwam, is dat ik een enorme autodidact ben en het leven zelf mijn grootste leerschool is. Wat voor mij gewoon en normaal is, bleek voor een ander waardevol. Naast HSP en autodidact zijn, heb ik veel door kunnen geven via channelen. Ik sta dan in verbinding met de bron, zeg maar ingelogd in de universele wijsheid. Met deze drie kwaliteiten ben ik Do-In Yoga handen en voeten gaan geven.

Wat anderen over mij zeggen:

“INSPIRATOR, geduldig, luisterend oor, empatisch, open, eerlijk, intelligent, energiek, creatief, ondernemend, inspirerend, enthousiasmerend, gepassioneerd, kundig, lief, doorzetter, levenslustig, speels, energiek, gul, nieuwsgierig, gevoelig, warme persoonlijkheid, vrolijk.” (input van diverse mensen)

“Claudia is een meester in de Do-In Yoga bewegingsleer, die ze op een voelbare manier samenbrengt met de Tao en alles wat hier uit voortkomt. Hierbij vertaalt ze de energie naar het leven van alledag en reikt ze heldere handvatten aan hoe dit zelf dagelijks te kunnen toepassen. Ze doet dit met passie, geduld en integriteit want zij wenst de schoonheid van haar vak liefdevol te delen.” - Jacqueline


Flow

Alle kata’s (houdingen/oefeningen) worden aanéén geregen, zodat er een flow ontstaat in de les. De Do-In Yoga Kata’s bestaan niet alleen uit de bekende meridiaan strekkingen en drukpunt-oefeningen. Er wordt ook bewogen door de Chinese vijf elementen heen, waardoor gebouwd wordt aan zowel flexibiliteit (vuur), stabiliteit (aarde), kracht (metaal), mobiliteit (water) als behendigheid (hout). Hierbinnen wordt afgewisseld in vertraging en verstilling (Yin) en activering (Yang). Het leven is bewegen en beweging is leven. Als je beweegt, voel je je levendig. Als je in stilte aanwezig bent in je lijf, zittend, liggend of staand, kun je de beweging van het leven zelf in jou waarnemen. Alles is één en oneindig tegelijk. Iedere dag kan het leven weer iets aan je openbaren, kun je weer iets leren. Deze bewegingsmethode leert je hoe. Een heerlijke dagelijkse ‘work-out’, die coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit en balans verbetert en je lol en meer bewustzijn geeft. Doe mee via m’n YouTube kanaal ClaudiaHeijdelDoInGuru.

Levende theorie

Door de theorie als ondersteunend middel in te zetten, komt ‘ze’ tot leven en is ‘ze’ een fantastisch hulpmiddel geworden om inzicht te verkrijgen in wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. De theorie als middel stimuleert je creativiteit en vindingrijkheid, zodat je van binnenuit jezelf (her)ontdekt. Dit sluit aan bij wat ik bij wil dragen aan deze wereld: in plaats van iets aan te nemen voor waar, ‘en zo is het’, handvatten krijgen om in ieder moment te weten wat de volgende stap mag zijn. Want alles is in ieder moment aanwezig. Daarom: stap voor stap naar meesterschap. De theorie is niet statisch, ze is dynamisch en iedere dag anders.

Speelveld van de praktijk

De praktijk is het veld waarin we mogen oefenen. De fysieke work-out. Maar wel met aandacht, bewust. Bewegen in verbinding met onze adem. Iedere dag, ieder moment. Maar natuurlijk de speciale momenten, waarop we bewust onze mat betreden, die op dat moment verandert in onze eigen Dojo (plek waar we leren). Met behulp van de openingsmeditatie verbinden we ons met alle elementen in ons leven. Daarna stimuleren we de doorstroming van energie (Qi) in ons lijf met behulp van de Qi-Flow-Salutation: deze oefenserie geeft een sterke en stabiele basis, bouwt kracht op in deze basis, en geeft mobiliteit en flexibiliteit in ons bovenlichaam. Door alles in verbinding met onze adem in één flow te oefenen, wordt behendigheid ontwikkeld. Onderweg worden alle meridianen gestrekt en de voorkant, achterkant, zijkanten, onderkant en bovenkant van het lichaam met elkaar verbonden, in relatie tot de aarde, horizon en hemel. Dan zijn er nog oneindig veel oefeningen voor oneindig veel verschillende doeleinden. En wanneer men de dynamiek van de theorie gaat doorzien, kan dit in de praktijk herkend en toegepast worden.

Niet je best doen

Het mooiste is, dat je je er je best niet voor hoeft te doen. Je hoeft ‘slechts’ aanwezig te zijn, je hoeft ‘slechts’ te oefenen. Oefening baart kunst en alles zal zich aan je openbaren. Door spelenderwijs te bewegen, kun je alle zorgen laten gaan en weer thuis komen bij je (ware) zelf. Dat lijkt me fantastisch. Alle mensen op deze wereld in verbinding met het pad van hun ziel. Ieder-één authentiek. Iedereen heeft iets unieks bij te dragen en we hoeven daarvoor niet te strijden of te concurreren. We mogen elkaar het beste gunnen en weten dat we niets tekort zullen komen.

OP DE WEBSITE VIND JE MEER INFORMATIE OVER DE BEROEPSOPLEIDINGEN.


Lesrooster

  • Maandag

  • Start om:
   09:00
  • Eindigt om:
   10:00
  • Lessoort:
   Do-In Yoga
  • Vrijdag

  • Start om:
   10:00
  • Eindigt om:
   11:00
  • Lessoort:
   Do-In Yoga


Workshops | Cursussen | Retreats