Niveau 1

 


Practitioner opleiding

Do-In Yoga basic teacher

Module 1 Kata’s

Do-In yoga Practitioner 1 opleiding Module 1 Kata’s is de start van de Practitioner opleiding. Jouw thema van deze opleiding is: “Stilstaan bij bewegen”. In deze module Kata’s staat jouw eigen beoefening centraal. Een Kata is een houding of een serie van houdingen aanéén geregen. In een vijfdaagse intensive bewegen we door de Do-In Yoga praktijk heen. Dat betekent het (her)ontdekken van de Hara (buikkracht), de elementen, de meridianen, de drukpunten, de energie-oefeningen en de partnerstrekkingen. Je leert onbevangen vanuit de praktijkervaring de koppeling te leggen naar de theorie. We behandelen de basis bouwstenen van de vijf elementen leer als tool in relatie tot yin, yang, de meridianen en de kata’s. Studiebelasting: vijfdaagse intensive van 35-50 uur.

 

Module 2 Experience

Do-In yoga Practitioner 1 opleiding Module 2 Experience is het thuisstudie traject van de Practitioner opleiding. Er is nu alle tijd om module 1 Kata’s rustig uit te werken. ‘Stilstaan bij Bewegen’ komt tot leven door het individuele traject. Je leert Do-In Yoga in je dagelijks leven te integreren en ontdekt de waarde ervan door zelf te oefenen. Je eigen beoefening is het belangrijkste. Dan ga je Do-In Yoga ook echt belichamen (embodyment). Vanuit deze plek kun je waardevol gaan les geven. Als docent, niet als een instructeur. Het zijn geen aangeleerde kunstjes. Het komt echt van binnen-uit, het is authentiek. Persoonlijke begeleiding tijdens je ontdekkingsreis vindt plaats via support op je ervaringsverslagen. Gemiddeld 10 uur per week aan zelfstudie, bestaande uit praktijk, theorie en (stage)lessen.

Module 3 Communication

Module 3 Communication is de laatste module van de Do-In Practitioner 2 (Do-In yoga basic teacher)Practitioner opleiding. In deze vijfdaagse intensive valt alles op z’n plek. Integratie van hetgeen je geleerd hebt in module 1 met je praktijkervaringen uit module 2. Praktijk en theorie komen nu samen. Je ontdekt ook hoe je hiermee kunt spelen: de theorie en de praktijk als creatief instrument toepassen. Les geven en individueel begeleiden van deelnemers met behulp van Do-In Didactiek en de communicatie technieken van de vier shins. Afstuderen als Do-In Yoga basic teacher gebeurt op de laatste dag als voldaan is aan alle studie opdrachten. Met de docentenlicentie is er toestemming om professioneel les te geven. Dat wil zeggen: beroepsmatig, je haalt er inkomsten uit. Studiebelasting van deze vijfdaagse intensive: 35-50 uur. De opleiding is procesgericht: geslaagd indien aanwezig bij alle 10 de opleidingsdagen en alle thuisstudie opdrachten zijn voltooid volgens de richtlijnen. De laatste dag is de kwalificatiedag Do-In Yoga basic teacher (BT). Herkansingen zijn mogelijk in een volgende opleidingsronde.  

DATA

  1. Module 1 vijfdaagse intensive van 12 t/m 16 februari 2020 (11.00-18.00 uur)
  2. Module 2 thuisstudie
  3. Module 3 vijfdaagse intensive van 13 t/m 17 mei 2020 (11.00-18.00 uur)

LOCATIE   

VOOR WIE   

MEER INHOUD   

INSCHRIJVEN